Ticket #134 (closed: fixed)

Opened 11 years ago

Last modified 11 years ago

Ecosim biomass outputs are not correct

Reported by: carieh Owned by: administrator
Priority: high Milestone: Ecopath 6: build 6.0.7
Component: Database / Import Version:
Severity: major Keywords:
Cc:

Description

I am working off the model lab 3 created july 25th, and comparing version 5 to version 6. I am getting slightly different results in the Ecosim output. I cannot show you the values because they dont show up in version 6, but when I run ecosim at base level both they are the same. If I increase the combined gears in both models to 3x the fishing pressure, the results are similar but not the same. I even tried re-creating the version 5 model to see of there was something built-into it that would have chased the change, but this does not fix the problem. I will attach both databases for you to have a look at. Or come and see me for questions.

Also I should mention it should be more clear if you look at the plots in Ecosim for individual groups. there are small discrepencies, but you have to look for them.


Possibilities for this:

Max relative P/B is still set to 2 for each group, when in version 5 it was only set to 2 for phytoplankton. I have tested this, but this doesnt seem to have an effect on the outcome.

or:

Group info defaults are explicit in version6, where they may be the same in version 5 but you cannot see them (I am speaking about phytoplankton only)

Change History

comment:1 Changed 11 years ago by jeroens

This are actually two bugs in one.
1) PP_related shading differences between EwE5 and 6 are solved in build 6.0.0.16
2) Fishing pressure issue may have been solved in build 6.0.0.15 with bug 135, please re-test

Note: See TracTickets for help on using tickets.