Ticket #66 (closed: fixed)

Opened 11 years ago

Last modified 11 years ago

Mass- balance/ parametrization

Reported by: carieh Owned by: administrator
Priority: normal Milestone: Ecopath 6: build 6.0.7
Component: Database / Import Version:
Severity: minor Keywords:
Cc:

Description

I have imported a model (Fish 501- lab 1) and I get an error that my model is not balanced, because of the detritus group- it has an EE=-9,999.99 (commas and decimals are euro- style), and the model doesnt like that the EE value... or maybe its the Euro- style :-). Also when I click on the status tab I get the message `computed EE is invalid for group 6 (detritus), but the next line down says my Ecopath run was sucesful- I am a little confused on these messages. I think this goes back to the locked cells etc.
If I try to manually edit the EE of detritus (set it equal to 0), the program just deletes it- it doesnt like me entering 0 or 0.0 or 0.0000 when I exit the cell the number gets erased.

However, when I inport a model (essentially the same one with the same values) it will balance fine, although I still get a warning because the detritus EE=0.000, so I am not sure if you should allow detritus to have an EE=0, because this will most always be the case for these groups. I am not sure you should get a warning for this. But with the imported model it does not give me the errors for missing parameters. I still have the same number of parameters in the model (exactly the same ones) but I am NOT getting the error message that I am missing
May be related to bug 63

See Bug 63 also- may be related

Change History

comment:1 Changed 11 years ago by joeb

I think I have fixed this. Ecopath no longer flags EE = 0 as an error this is consistant with EwE5

Note: See TracTickets for help on using tickets.